به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، شقایق حقجوی جوانمرد، در آیین اعطای جایزه ملی فناوری نکست در هتل عباسی اصفهان با تأکید بر تفاوت فناوری و محصول فناورانه اظهار کرد: فناوری توانایی ناشی از دانایی و توانمندی است. ما امروز تولید علم، ساخت محصول فناورانه و تجاریسازی آن را میدانیم اما توسعه فناوری به معنای توانمندی مبتنی بر دانش مسئلهای است که باید در آینده سرمایهگذاری بیشتری در آن صورت گیرد.
وی افزود: در همه جای دنیا، دولتها کنار بخش خصوصی میایستند و ریسک تحقیق و توسعه آنها را کاهش میدهند به ویژه وقتی بخش خصوصی میخواهد به حوزهای گران قیمت و کمتر پرداخته شده، ورود کند و که ممکن است چندان برایش منطقی نباشد.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری گفت: در همه جای دنیا توسعه فناوری از سه مکان شکل میگیرد. اول دانشگاهها که 20 درصد از توسعه فناوری را بر عهده دارند و بیشتر، فضاهایی برای توسعه دانش به شمار میروند. حدود 30 درصد فناوری در شرکتهای دانشبنیان شکل میگیرد و بیش از 50 درصد آن در فرآیند تحقیق و توسعه بنگاههای بزرگ اقتصادی ایجاد میشود.
حقجوی جوانمرد اظهار کرد: در همه جای دنیا شرکتهای بزرگ پیشران تحقیق و توسعه هستند و مانند لوکوموتیو، شرکتهای کوچکتر را نیز با خود همراه میکنند. این یکی از مهمترین سیاستهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در دوره جدید است. به بیان دیگر این معاونت تبدیل کردن شرکتها به شرکای اصلی در توسعه فناوری را دنبال میکند.
وی تصریح کرد: آنچه جایزه ملی فناوری نکست را از سایر رویدادهای عرصه فناوری متمایز میکند، وارد کردن برترین شرکتهای عرصه فناوری کشور به یک رقابت با معیارهای سختگیرانه است که واحد تحقیق و توسعه قوی، گردش مالی بالا و حداقل سه محصول فناورانه تجاریسازی شده در بازار دارند. نکست جایزه به تحقق رساندن یک محصول فناورانه است. به بیان دیگر این ماموریت جایزه نکست حمایت از شرکتهای برگزیده برای دستیابی به یک فناوری جدید است.
اهدای جایزه ویژه پیشگامی و تداوم تحقیق و توسعه
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری گفت: علاوه بر جوایزی که پیشتر برای این رویداد اعلام شده بود، با همکاری معاون رئیس جمهور جایزه ویژهای تحت عنوان «پیشگامی و تداوم تحقیق و توسعه» نیز تعریف شد که به دو شرکت برتر در زمینه تداوم و تحقیق و توسعه تعلق گرفته است.
حقجوی جوانمرد با بیان اینکه حداقل 20 برنامه جدید برای توسعه فناوری در معاونت علمی برنامهریزی شده است، اظهار کرد: همه ابزارهای این معاونت برای تحقق این مهم در اختیار شرکتهای دانشبنیان و فناور است. شرکتهای حاضر در اولین دوره جایزه ملی فناوری نکست مانند خانواده ما هستند و بنابراین رها نخواهند شد. نکست برای دمیدن روح جوانی در جان صنعت و اقتصاد کشور بود و تلاش میکند فناوریهای نوظهور جانی تازه به صنعت کشور وارد کنیم. بنابراین برای به نتیجه رسیدن همه ایدههای فناورانه تلاش میکنیم.
تعداد بازدید : ۴۱۳ تاریخ: 1402/12/03
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
صادرات محصولات دانشبنیان بهترین گزینه پیشروی کشور است
مشاور رئیسجمهور در امور همکاریهای اقتصادی با اشاره به اهمیت صادرات غیرنفتی گفت: بهترین صادرات غیر…